Hur man driver ett Hunddagis & Hundpensionat

En blogg om hur det är att driva eget hunddagis och Hundpensionat, samt allt som ingår runt omkring. Tanken med denna blogg är att den ska hjälpa alla dom som går i starta eget tankar. Men först o främst till er alla som vill starta eget hunddagis, hundhotell.

Nya utmaningar inför 2015

Kategori: Allmänt

Hej på er alla mina följare

ber om ursäkt att jag inte skrivit på länge trots att jag lovat sen många månader tillbaka att ge er nya inlägg. Men det har hänt åter igen så mycket om dom senaste 6 månaderna.

Jag o min sambo har försökt o skaffa barn men tyvär fick jag missfall nu för 2a gången i somras och det tog knäcken på mig jag hamnade i en svår depression som jag precis nätt o jämt tagit mig ur. Jag har försökt o lägga all min energi på mig och våran hund som nu fått diagnosen atros på ryggen. :( Inget allvarligt tack o lov med tillräckligt för att skrämma oss.

Det har varit otroligt mycket strul med personal fram och tillbaka, vilket resulterat i att jag fått jobba dubbelt så mycket. Ni ska veta att det svåraste är inte att driva företaget.

Svåraste är att hitta bra personal vilket jag kommer att skriva om i mitt nästa inlägg då det är en jätte viktig del av företaget.

Till lite goda nyheter då, i våras fick jag priset Årets Unga Företagare i Täby 2014 vilket kom som en chock kan jag säga, Jag trodde inte riktigt på det först men sen när jag stod där och pratade med alla politiker och filippa reinfledt då förstod jag hur uppskattat mitt arbete varit för så många människor, det va en sådan unik känsla så det går inte att beskriva. Allt detta kom i perfekt tid också för det va under en tid då jag va nära på att lägga ner företaget för att det tagit så mycket på min energi, och jag hade min depression och jag bara orkade inte med något.

Men detta fick mig verkligen på fötter igen, samt även min underbara sambo, stort tack till dig älskling för att du alltid funnits där när jag behövde dig som mest, hade aldrig orkat utan dig.

Jag vill bara tacka alla därute som hjälpt mig bygga upp företaget och läser min blogg, att bli uppskattad för sitt jobb är ett måste nästan för att man ska orka vidare. Samt verkligen älska och brinna för sitt arbete.

Nu till ännu gladare nyheter, vi ska utvecklas och få en ny större lokal, JIPPIII va jag längtat ska ni veta. Trots att det varit tufft så vill jag utveckla företaget och göra det ännu bättre, jag vet att det kommer innebära mycket mer jobb närmaste 2 åren, men det är så värt,för den glädje och tacksamhet man får tillbaka är en underbar känsla.

Lokalen vi har idag är på 140kvm och den nya vi ska få är på ca600kvm på 2 våningar, vilken skillnad va

Jag vill inte gå in på några detaljer än då vi måste söka bygglov och det ska mycket annat till innan det är bestämt att vi tar just den lokalen. Så nästa år under Januari/februari kommer det bli 100%.  Jag kan berätta att det kommer vara i samma område bara några hus ifrån vårat nuvarande dagis, och där kommer jag starta upp massa nya grejer.

Bla Hunddagisutbildning och denna hunddagisutbildning kommer va unik då man kommer få göra sin praktik under 6 månader tillsammans med mig. Där jag kommer lära upp er från hur man startar eget till hur man ska driva och sköta ett hunddagis på bästa sätt.

Vi kommer ha kurser/föresläsningar i den nya lokalen med bla lärare från Hundens Hus, Eva bodfäldt, Memea Mohlin, och många många fler.

Med detta sagt så ser jag fram emot många fler läsare och jag funderar på om inte jag ska starta en poddcast kanske?? Va säger ni om det :).

Nu måste jag tillbaka till jobbet men vi höres av inför det nya blogginlägget om att anställa.